Soliga lördag

Det är verkligen underbart väder ute idag! Trist bara att jag inte har mer ork än att gå bort till sopstationen och tillbaka... Men om den där bebisen kunde ta och titta ut någon gång så kanske jag orkade gå längre...suck...

Ikväll ska jag hem till Jenny på födelsedagskalas och äta smörgåstårta a´la Jenny. Det var länge sen. Om hon gör som hon brukar  så är den SUPERGOD!

Har läst på lite om kejsarsnitt också. Har inte brytt mig om det tidigare eftersom jag inte vill ha det, men nu vet man ju aldrig. Känns som om jag skiter fullständigt i hur bebisen kommer ut bara den gör det nån gång! Frustrerad? Nej hur kan ni tro nåt sånt... Men det går nog bra detta också ska ni se...

Den 27-29 mars är det BARNMÄSSAN i Rackethallen på Våxnäs. Har tänkt mig att gå dit. Nån mer som vill med?

Jimmy jobbar idag mellan 10-14. Ska ha maten färdig tills han kommer hem. Sen kanske vi kan ta en liten tur till Bergvik om jag är riktigt snäll :). Vill ju inte komma tomhänt till kalaset.. Hon vill inte ha nåt säger hon men det får inte hon bestämma ;)... Nåt litet sött kanske jag kan hitta. Annars går ju alltid en vinflarra hem, det vet jag...


Jag och Jenny i december 2007, på Ankan.

Over and out!

Nada...

Allt såg jättebra ut hos barnmorskan idag. Hjärtljudpå 142, lugna och fina. Men jag har fått tid för tillväxtultraljud på måndag. Det är inte säkert de sätter igång mig men med tanke på att jag har svullnat upp rejält i mina ben, fötter och händer på kort tid (en vecka ca..) och gått upp lite för mycket i vikt så kanske de gör det i alla fall.
Och det är inte ett litet knytte jag bär på.. Så innan den blir 1 meter lång och väger 8 kg så kanske det är dags för det envisa stönträt att komma ut... Nä riktigt så lång och tung är den inte men det känns så...

Nu ska jag gå och lägga mig. Tusse har kommit hem och nu är det goos-time!


Och på den 11:e dagen

hände det fan inte ett dugg... Men den har ju bara börjat.... En vet ju aldrig...

I går fick jag faktiskt ganska så kraftiga värkar när vi var på Max och käkade.. Men tror ni att det höll i sig?  NÄ!!

Idag ska jag till barnmorskan och se vad hon kan hitta på för nåt.... Innan dess ska jag gå på bokrean en liten sväng och sen träffa Jenny för lunch... Gött gött!

Återkommer med uppdateringar...

Fika

Snart är Ida och lilla Emil här på fika. Skönt att inte behöva gå utanför dörren för att få fikabrödet levererat ;) .
Beställde en semla, så vi får väl se vad som dyker upp..

Har dammsugit, tagit disken och möblerat om köksbordet lite. Tvättar även de nya sängkläderna som jag köpte på IKEA igår. Blåa fina blev det.

I morgon är det besök på MVC. Förhoppningsvis det sista nu innan bebisen behagar titta ut. Är idag på BF+10 (!) och de sätter inte igång en förrens man har gått "över" tre veckor, om man inte har speciella själ till det. Men om nu bebisen är så stor som den andra barnmorskan sa, så vill jag nog ha ut den illa kvickt. Den blir ju inte mindre precis...

Och försäkringskassan har fått tummen ur och jag får normal "lön" den här månaden. Blev lite rädd för att det skulle bli ett glapp mellan havandeskapspenningen och föräldrapenningen, men jag hade tur. Så nu kan vi pusta ut och betala alla räkningar i tid :)

Allt för nu...

Inte bara lunch

Käkade lunch med Jenny och Martin på Casanova. Nötfärsbiff med tzatsiki, mumsmums!  Lite senare anslöt sig en kompis till Martin, som hette Fredde/Fredrik.
Råkade fråga Jenny om hon tyckte biffen var god. Det var visst fetaost iden och det tycker inte hon om. Kanske skulle ha sagt det när hon hade ätit upp...

Fick skjuts upp till Herrhagen av Fredde. Mycket mycket snällt. Det hade nog tagit mig låång tid att gå dit upp. För att inte tala på hur jobbigt det hade blivit sista biten uppför backen vid Nöjes... Det tar mig ca 10 minuter att gå ner till Våxnäs Centrum just för tillfället. Då kanske ni kan räkna ut hur lång tid det hade tagit mig att gå från Stora Torget och upp till Herrhagen ;)

Det blev fika hos syrran tillsammans med pappa och Hanna. Johanna hade bakat god banankaka. Såg på sprint på tv:n och sen åkte jag och pappa hem för att hämta mamma. Tog en sväng till IKEA. Ville kolla på ett skötbord som man kunde fälla ihop. Men jag vet inte... Vi får väl se om vi behöver ett sen. Har ju skötbädden att lägga på tvättmaskinen och det duger ju. Köpte en lampa till köksfönstret, en duk till köksbordet och sängkläder.

Nu försöker jag lista ut vad vi ska ha till mat. Jag vill ha kålpudding. Frågan är bara vad jag ska laga åt Jimmy. Han anser att kålpudding= förgiftad mat som man absolut inte kan äta... Hmf..

Och nej....ingen bebis....suck......


Det blir lunch

på stan om en timme ungefär. Måste ju göra nåt annat än att bara gå runt här hemma och invänta bebben.

Ont

Trodde verkligen att vi skulle få åka in i natt. Somnade inte förrens runt tretiden.
Nu har det börjat igen att göra ont i nederdelen av ryggen, trots att jag tog 2 panodil runt 9-tiden. Ett tecken på att det inte är vanliga förvärkar som är på g. Skönt att veta i allafall.

Ska ta och duscha nu, för att sen leta reda på Jenny. Vi ska käka lunch idag, men vete fan om jag orkar eller vågar heller för den delen dra till stan. Vill men det är nog ganska dumt. Äh, vi får se.

Återkommer.......

Måndag

Ja idag är jag på BF+8 och det känns fördjävligt. Men de säger att den som väntar på nåt gott.... Men nu får det fan i mej räcka.

Är hos päronen på Hammarö för lite hockeydrabbning. De möter Rögle idag och det blir nog rajraj..

Johanna är också här. Hon har Hanna idag och hon ska sova över hos syrran. Det är ju sportlov nu.

Jenny ringde precis när jag skulle åka hit. Det blir nog lunch i morgon med henne. Antingen på stan eller hemma. Är sugen på att åka in till stan. Inte så kul att bara gå och dra hemma. Blir bara så jäkla seg då. I går var jag inte utanför dörren... Jimmy var lika seg han..
Undrar vad det blir för mat sen då.. Säkert köttfärssås och spagetthi eller tacos.. Mamma och syrran är och handlar nu.
Nä nu ska jag gå och se var min gullekatt har tagit vägen. Är lite Tusse-gose-sjuk.....
Later!!

Lördag och snön vräker ner

Så mycket snö som vi har nu har vi inte haft på länge, tror jag. Fint är det i allafall.. Men det ska bli mildare väder i morgon och då kanske det kan dra sig lite mot våren...

Fy fan vad uttråkad jag är... Ska se om jag kan tvinga min sura citron till man att vi ska åka och kolla på hockey ute på öa.
Tror inte att jag lyckas...

Ska nog hålla mig hemma i alla fall...

För det känns lite lustigt i kroppen just nu...
Ryggen gör såååååå ont. Skulle nog vara helt slut när jag kommer fram till stan. Åka buss är jobbigt...

Återkommer med vad som händer...


Thank god it´s friday

eller vad man nu ska säga...

I natt har jag varit vaken en gång i timmen bara för att gå och kissa. Det är helt otroligt... Varje gång man vaknar hoppas man på att man vaknar av att värkarna har satt i gång men icke... "Bara" kissnödig...

Borde göra nått vettigt men vet riktigt inte om jag orkar.. Men det är såå tråkigt att bara sitta inne och dega. Dessutom är det ganska fint väder ute. Kanske borde dra in till stan en sväng.. Kanske Jenny inte har nåt att göra så hon kanske kan fika/luncha eller nåt. Ska undersöka det direkt!

Later!

Till påsk kanske...

Känner mig som en elefant...De går ju länge med bebisen i magen+ att jag är såå smidig för tillfället... Bara att vända på sig i sängen är värre än ett core-pass...

Idag kommer Jenny hem en sväng efter att hon har varit och hälsat på sin bror och hans lilla familj. Sen kommer syrran och hämtar mig/oss efter klockan tre när hon slutar. Så innan dess ska jag tvätta lite och greja här hemma. Det är lika bra att göra det. Man vet ju liksom inte när man får åka in och det är inget roligt att komma hem till en massa disk och tvätt. Känner nämnligen min karl och det kommer inte att bli gjort av han om jag inte möjligtvis tvingar honom under pistolhot..

Har ont från och till men inget konstant och regelbundet. Men man kan ju gå två veckor "över" utan att det är onormalt, så den 1 mars går tiden ut. Hoppas verkligen inte jag får gå såå länge.. vill ju se vem som är där inne... gosa med h*n, ut och gå i nya fina vagnen, använda kläderna vi har köpt och visa upp det lilla mirkalet mm.
Jimmy längtar så att han håller på att bli tokig.

Nä, nu blir det frukost!

Hejdå så länge!

Lugn natt

Är fortfarande hemma med bebis på precis samma ställe som de senaste 9 månaderna... men den kommer när den är redo. En envis liten krabat är det visst...

Laddat upp

Nu har vi laddat upp med lite godsaker med massa energi i att ha med oss till förlossningen. Socker är ju som sagt "bra" att ha när man vill ha snabb energi. Dock inte det bästa men det duger.. Coca cola och druvsocker. Även en drickyoghurt och en snickers slinker med.

Ska gå och lägga mig snart. Bäst att försöka sova när man ändå kan. Tog en dusch förut för att se om det släppte men det hjälpte inte så mycket (JIPPIE..eller vad man nu ska säga).

Så tills nästa gång...god natt!!

9 minuter

mellan värkarna hade jag förut, men nu är de som bortblåsta... skit...................

Tisdag och ingen bebis så långt ögat når...inte min i alla fall..

Och ingen bebis än.. Men den kommer väl när man minst anar det. Satsar på i kväll (då det ska komma folk och äntligen hämta bäddsoffan) eller i morgon (då min syster fyller år). Vore ju en kul födelsedagspresent till henne. Då behöver jag ju inte gå och köpa nåt ;).. Jodå, klart hon ska ha en inslagen present också.

Fick städnoja igår så jag for runt med dammtrasa, dammsugare och skurmopp. Tänkte att det skulle köra i gång om jag ansträngde mig lite. Inte ens hockeyn i går hjälpte. 

Men det värker i ryggen nu so förhoppningsvis är det inte långt kvar.. Sen vill jag ju inte att den ska bli FÖR stor heller, när den redan tydligen inte är så himla liten. De fortsätter ju att växa...

Nu är det frukost och senare hem till syrran för fika!

So long!

BF+1

Och inget har hänt....

Om det inte har kommit nån bebis innan kl 16 så blir det hockey hos mamma och pappa i kväll.

I´ll keep in touch...



Fixade iordning sängen i går, så att allt är på plats. Nu är det bara att anlända!!

Utmanad..

..av Touse.

- Gå in i mappen Mina bilder (eller My Pictures, eller var ni nu har era foton).
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Jaha...då ska vi se vad vi finner för bild då.......






En bild på Jimmy den 6 juni förra året. Vi grillade, spelade kubb och rugby med
Per-Inge och Åsa. En trevlig kväll!

Då ska vi se då.. utmana andra...

Syrran (
www.yoysan.blogg.se )
Malin ( www.metrobloggen.se/malinj )
Malina ( www.toddi83nr2.blogg.se )
Johanna (www.ellalily.blogg.se )
Sara Z ( www.sarazetterlund.blogg.se )
Therese Sköld ( www.thereseskold.blogg.se )

Jaha..vad står på schemat idag då?
I kväll blir det tjejmiddag hos Carin. Ska bli mycket trevligt.

Ska försöka att vila lite idag innan det är dags att göra sig i ordning för det. Har grymt ont i ryggen men det är väl inte så konstigt om bebisen verkligen är så stor som de tror.. Sover så jäkla illa nu för tiden för det är ganska svårt att hitta en sovställning som är skön..Antingen på sidan eller på rygg och det gör ont hur jag än vrider mig.. Gnäller jag? Kanske det men jag anser mig ha rätt till det så det så.. ;)

Nej nu ska jag väl se om jag kan tvätta lite..

Kram på er!




Blir nog en redig kloss

Var till Mvc idag. Förhoppningsvis sista gången innan förlossningen. Hon trodde att barnet var stoort. Kanske 54 cm långt och lite över 4 kg... Vi får väl se... Jag kanske har gett bra med näring ;)

Är just nu hemma hos mamma och pappa. Det är såå tråkigt att bara gå hemma och skrota. Men orka hitta på nåt annat typ gå på stan orkar jag bara inte. Ska snart dricka kaffe och käka semla, så sen blir det nog en liiten tupplur tror jag...

Första riktiga värken..

I natt hade jag nog den första riktiga värken som gjorde vääldigt ont... Tänkte att nu kör det igång, men icke! Det kom bara en, sen var det bra.. Så ingen bebis än så länge..Trist...

Väntar på att syrran ska komma, men hon hade inte åkt från Mellerud än. Det är ju tisdag i dag och det innebär att hon har Hanna några timmar i eftermiddag.  Då bör hon ju inte vara här förrens runt halv två-två.
Då hinner jag ju både äta lunch och ta en liten powernap innan ;)

Förresten: Jag saknar en film... är helt hundra på att jag har haft den hemma... "Kalle och Chokladfabriken" .... Har jag lånat ut den eller det kanske är så att det är jag som har lånat den av någon och lämnat tillbaka den. Bara mitt minne som sviker kanske (inte så ovanligt nu för tiden...)

Ja, ja...nu blir det lunch...

Hejdå


Söndag = Städdag hos Johanssons

Japp, det är det. Så nu har vi dammsugit (till Tusses stora förskräckelse) , torkat, tvättat, tagit ur sängkläderna och skurat spisen grundligt. Känner mig så duktig när jag lyckas ådstakomma nåt. Men nu är jag heelt slut och det känns som om jag inte har sovit en blund, men det har jag faktiskt. Somnade dock runt 2 inatt, sov till 4, somnade om och blev väckt av Tusse som krävde mat.. Men sen sov jag till 9 ungefär. Känns bra ändå..

Det är nu en vecka kvar tills knyttet är beräknad att titta ut. Den rör sig inte lika mycket nu och det är väl trångt och jävligt där inne nu tror jag. Pratade med mamma och de hade varit hemma hos mammas kusin igår kväll. Hon har lite kontakt med andevärlden, och säga vad man vill om det men jag vågar inte trotsa hennes påståenden ialla fall för en hel del hon har sagt har varit sant. Så hon sa att det blir ett Julia-barn, alltså den 16:e.. vi får väl se om det är rätt.. Bara en dag efter BF.

Nej nu blir det duschen, för Jimmy är sugen på att hitta på nåt. Ut och åka bil kanske...

So long!

Åsså var det fredag då

Har varit på stan en sväng och lunchat med Jenny på Score. Mycket gott. Åt rödspätta som var helt ok. Inget slår ju mammas rödspätta!

Är tillbaka hemma nu, så jag tänkte ta en kopp kaffe och läsa lite tidningar. Fick både Familjeliv och Vi Föräldrar idag.

Och soffan som skulle hämtas igår är ju förståss inte hämtad än. Blir så jävla förbannad när de säger att de ska komma och hämta den, och sen så har det strulat med nåt jävla lager i ett hjul på kärran. MEN FIXA DET DÅ FÖR HELVETE!!
Pratade med Jimmy förut och fick också prata med Patrik (det är hans föräldrar som ska ha soffan) och passade på att skälla lite...Karlar säger jag...När jag väl bits så bits jag hårt! he he he

Känner att jag blir irriterad över mycket nu, men det är bara för att jag är såå frustrerad över att bebisen inte har kommit ut. Det är ju 9 dagar kvar till utsatt datum men jag är så trött på att inte kunna sova ordentligt på nätterna och vara fet som en jävla flodhäst! OK, magen försvinner ju inte direkt men jag tror ni fattar vad jag menar.

Nej som sagt....mot kaffekoppen!

Seriöst

Väntar och väntar och väntar.... Gör inget annat nu, tycker jag.... Tänk om vattnet kunde gå, eller att de "riktiga" värkarna kunde sätta fart.. Men icke! Knyttet är inte så snäll mot mig just nu! Men jag älskar det ändå!

Har som vanligt inte sovit speciellt bra i natt. Ska nog ta en liten lur snart, kanske.
Mamma och pappa har nyss varit här på kaffe. Alltid trevligt med sällskap. Orkar liksom inte riktigt dra mig ut på besöksturné för tillfället.

Idag blir vi av med bäddsoffan i det blivande barnrummet. Skönt att få bort lite möbler så att man får plats med annat kraffs.

Och nu till dagens fråga. Vad fan ska jag ha för mat idag? Pannkakor kanske? Det är ju ändå torsdag :)

So long!


Ingen promenad

men ett besök hos Ida blev det i stället. De kom hem i går och hon var lite sällskapssjuk så jag åkte dit för lite fika och gos med lillpöjken. Han var mycket söt! Har tagit kort på honom men orkar inte lägga in det just nu. Tog mod till mig och cyklade, trots dåligt med luft i däcken... men orka pumpa liksom... Drog sen ner till Pekås för lite shopping och sen hem för att äta lunch. Nu är jag så trött att jag funderar på att sova en timme eller nåt, tills Jimmy kommer hem. Egentligen borde jag inte göra det, för jag ska upp tidigt i morgon för det är ju vattengympa på agendan. Troligen och förhoppningsvis den sista för mig. Man får bara vara med fram tills förlossningen, sen är det finito! Funderar på att kolla hur mycket det kostar att vara med på Korpens vattengympa i badhuset. Det är ju så skönt för ryggen, men så är promenader också. Och gratis dessutom!

Nä nu blir det en liten "powernap". Somnar nog ändå i kväll... ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz...........

Utmanad av syrran...

Blev utmanad av min syster, så jag tar väl och fyller i då..


4 AV MINA FAVORITPROGRAM

♥ CSI
♥ Merlin
♥ Animal Planet
♥ Matlagningsprogram

4 SAKER JAG GJORDE I GÅR:
♥ Gjorde IKEA och Bergvik
♥ Lunchade med syrran på Donken
♥ Fikade hos mamma och pappa
♥ Såg på TV

4 SAKER JAG SER FRAM EMOT:
♥ Knyttets ankomst (helst vääldigt snart, är trött på att vara gravid nu!)
♥ Att hitta ett nytt jobb
♥ Gosa med knyttet
♥ En underbar sommar med vår lilla familj

FAVORITRESTAURANGER/FIKASTÄLLEN
♥ Casanova
♥ Mat&Muffins
♥ Don Peppino (när det gäller Pizza då)
♥ Café Sten Sture i Gamla Stan

4 SAKER PÅ MIN ÖNSKELISTA:
♥ Ett hus
♥ Ett nytt jobb
♥ En bra förlossning
♥ Sommar

Jag utmanar:
Jenny, först och främst
Sen resten som läser min blogg...

Det ser ut att bli ganska bra väder idag. Tyvärr har jag ingen större ork att dra ut på promenad men jag kanske orkar gå till Barnens hus en sväng. Dit är det ju inte så långt.

Nu ska jag ta och tvätta lite och sen greja med lite smått och gott.

So long!

Sworssssssss så var den helgen över

Tänk att två dagar kan gå så fort... Men det är väl inte så konstigt då jag sover ganska mycket på dagarna. Dock inte idag för Jimmy har lyckats valla runt mig både på Ikea och Bergvik. Sen åkte vi hem till mamma och pappa för lite fika.

Nu är det nog dags för mig att krypa ner.. Somnar nog vid datorn om jag inte gör det.

Får väl se vad som händer i veckan. Enligt mitt horoskop ska det bli en händelserik vecka.  Hoppas att det menas med att bebben vill ut!

God natt!