Syataljé...




Här är några bilder på mina skapelser. Den vinröda klänningen är till mig och den blå är till min mamma. Jag tycker att den blåa blev finare, men det blir nog så när man syr till någon annan att man lägger ner sig lite mer.
Manteln däremot är den som jag är mest nöjd över. Den ser så enkel ut att sy men fy vad det var krångligt.. Men nu är det änligen gjort. Den blå klänningen är dock inte riktigt färdig än. Den ska sys upp i nederkant, ärmar, halsringning ska också fållas och skärpet i midjan ska sys fast.
Nu ska jag in i duschen för att sen träffa Tove för en kaffe i solen innan matten...

Solkramar Candy

Underbar vårdag!

Nu lyser solen och det är jätteskönt ute. Har varit på matte idag och det går ganska bra. Vi har prov nästa onsdag och jag hoppas att få G på det också.
På fredag kväll kommer Per-Inge och Åsa hit. De ska upp på möte med Arvikafestivalen. De är funktionärer där varje år.. Så för att slippa sova i husvagnen hos Kurt och Ingrid så erbjöd vi dem sängplats närsom helst. Lite mysigare kanske att sova inomhus..
På lördag ska jag göra högskoleprovet. Det bör gå ganska bra.
Jobbar closing imorgon, 11-19 på fredag, prov lördag, 8-19 på söndag.

Har varit in och kollat deklarationen. Vi får tillbaka över 15000 kr tillsammans. Semestern är räddad :)!!!!

Nu ska jag ta ett ryck och städa innan jag ska åka till Ingrid och hjälpa henne att städa.

PS: Ska även ta kort på klänningarna som jag har sytt också.. Kort kommer snart DS

Förs´ta hjälpen

Nu är jag hos min syster. Jag har varit på första hjälpen kurs på Rica hotell. KUL me snygga lärare...;)

Torsdag

Och solen lyser idag också. Ganska bra kväll på jobbet igår. Lite tråkig men ok. Ska snart iväg och luncha med Tove och sen blir det matte. Skulle ha varit på mattestuga i morse men jag var bara för trött. Jobbar 8 dagar i sträck nu, ingen fara egentligen men jag känner att jag aldrig får sova ut... I morgon är det hockey, hemmamatch. Kanske hinner se 2 och 3 perioden för jag jobbar tills 19. I går var det första semifinalen borta och FBK vann med 4-3 i sudden.
Nej nu måste jag fara för jag ska möta Tove om en kvart i stan.

Solkramar Candy♣

Solen lyser

...och jag ska snart åka och jobba....inte lust med det utan jag vill sitta på ett fik med solen i ögonen och dricka latte...men det får bli nån annan dag det...
Nu ska jag sätta mig i solen på balkongen och se om mina fräknar vill komma fram lite grand.
Har haft matte idag och det har gått ganska bra... Vi har börjat med PQ-formeln. Ganska enkel faktiskt. Bara man inte glömmer att räkna ut roten ur....

Har räknat ut mitt gymnasiebetyg så att det blir enligt det nya systemet. Har 14,95 poäng. Inte så bra kanske men räknar med att få godkänt i matte b och då blir det över 15 i alla fall.. Ja, ja, vi får väl se om det blir universitetet i höst eller inte. Ska söka och se om jag kommer in...


Solkramar från Candy

Måndag

Har nyss sett färdigt på Harry Potter och den flammande bägaren. oj oj oj vad fort min mattebok sprang och gömde sig när jag kom hem...

Och kommentar till min syster: Man behöver inte vara fjortis för att gå på Arena och lyssna på en bra artist. Skulle aldrig sätta min fot där annars.

Tjipp!!

Tjoho!!!

Jag har fått reda på vad jag får i 30-årspresent av Jimmy! Vi ska på Grease den 21 april i LLA! Hur kul som helst!!! Och den 29 mars är det Timbuktu på Arena. Ska försöka byta bort min closing så att jag kan gå. Får offra en mattelektion men vad fan...det är ju "bara" repetition inför provet. Vill ju egentligen gå både på matten och Timbuktu men man kan inte ha kakan och äta upp den.


Söndag kväll....

...och inget bra på tvn... Vad ska man hitta på? Sy lite på manteln? Räkna matte? Surfa runt lite? Skriva lite i bloggen?
Ska göra allt utom räkna matte. Orkar inte tänka matematiskt idag.

Var på massage igår. Gött...har lite träningsvärk i ryggen idag men istället gör det ont i min vänstra fotled och fotknöl... Hmmm...skumt... Beställde ny tid för massage ialla fall. 250 kr för en helkropps är vääldigt billigt...




Och eftersom jag inte har nåt annat att berätta så; VÄLKOMMEN TILL KLUBBEN ONÖDIGT VETANDE!
Min syster är i Sundsvall just nu. Hon hade ringt mamma och pappa klockan halv två inatt och talat om att hon hade sett en vit älg... Egentligen var det en hare hon hade sett... Hon är lite tokig min syster...Undrar om det var någon form av alkohol inblandad i den synen... Ibland kan hon få för sig att olika djur är andra djur som t ex när hon var liten så tyckte hon att fåren i hagen var kameler....Men det var när hon var väldig ung och hoppas att det inte var nån alkohol med då...hi hi hi

Nu börjar det gå mot våren och fåglarna kvittrar, solen lyser och snön smälter. Nu kan man börja cykla igen..


Vårkramar från Candy

Ledig, men fullbokad helg!

Jimmy

*en galen Jimmy på förfest*


Åh, nu ska det bli skönt att vara ledig. Väntar bara på att min älskling ska komma hem, han slutar om en halvtimme.
I helgen blir det till att börja sy på mammas klänning, få massage, se på hockey, se på melodifestivalfinalen och kanske räkna lite matte. Ska egentligen till min kusin på söndag på ljusparty men jag tror inte att jag hinner det. Måste försöka att ta tag i saker här hemma också. Tvätten och disken vill inte fixa sig själva...

Har börjat fundera lite smått på min och gubbens 30+30 årsfest. Vet inte vart vi ska vara men jag har två förslag. Antingen låna mamma och pappas hus eller hyra nån lokal. Men det sistnämnda känns lite sisådär..
Aja, nu ska jag slappa lite tills gubben kommer hem! Kram på er

Hockey

I kväll är det kvartsfinal nr 2 och det är hemmamatch. Vi får nog mycket att göra på jobbet då. Ska snart åka till stan och fika med Tove innan matten.

Ha det!

Jippie!!!

Fick resultatet för matteprovet idag. Jag fick 19 poäng och fick ett G!!!! Gissa om jag är glad!!!!!! Nu känns det så mycket lättare. Matte har ju alltid varit mitt svagaste ämne och att få G på ett prov är för mig helt otroligt underbart. Tove fick också godkänt men det visste jag nästan i förväg. Hon är duktig hon..

Nu har vi börjat med kapitlet Algebra. Potenser och polynom stod på planeringen i dag och det var ganska lätt.. Ska sätta mig och räkna lite nu innan jag ska åka till jobbet. Hoppas att det blir någolunda lungt idag.
 



Vid strandbromenaden

Bilden är från Visby förra året. Längtar verkligen efter sommaren nu!

Puss&kram!!!

Trodde det gick mot vår...

....men ack så jag bedrog mig. Det SNÖADE igår igen. Så nu är det ännu slaskigare ute än förut.

Sitter och väntar på att bovärden ska komma och kolla på elementen. De är inte riktigt som de ska. Egentligen hade jag lust att sova några timmar till men det är väl lika bra att masa sig upp. Är ledig i dag och ska väl ta och fundera på vad jag ska hitta på för något.
Ja ja...fyller väl på under dagen allt eftersom.

Tusse

Visst är han vacker?!!


11:34: Ja nu har bovärden varit här och fixat elementet. Det känns redan skillnad... Ikväll är det hockey på tv! Hejja FBK!!


Det går mot ljusare tider

Nu börjar det sakta att bli vår. Det är ljusare ute (inte bara pga snön) och det töar ganska bra. Det har varit plusgrader i några dagar nu, och det är skönt att kunna cykla till jobbet igen.

Nu till veckan får vi nog tillbaka matteprovet. Usch..känns som om det gick rakt åt helvete...men men...det är bara att ta nya tag.

Har varit och sytt hos Ingrid två gånger nu på en vecka och vi har gjort klart både min klänning och manteln med huva! Det känns såå bra. Ska bara fållas och klippas lösa trådar. Sen ska vi ge oss på mammas klänning. Den ska bli kul att designa. Den blir i blått linne med en mörkare kil fram och bak. Sen ska den vara empireskuren också. Vill ha ett band runt om men vet inte vad jag ska välja. Mamma tycker om franska liljan så jag får se vad jag kan hitta på. Ska även sy en slöja åt henne. Det får bli hennes födelsedagspresent.

Funderar på att höra om Mia och Matz är lediga och hemma under påskhelgen. Det skulle vara så kul att åka någonstans bara för att komma bort ett tag. Är även lite sugen på Stockholm, men det kan vi nog ta i april/maj när det verkligen är vår.

image10