Gott nytt år!

Hoppas att ni får ett roligt och mysigt nyårsfirande! Det ska vi ha i alla fall. God mat och singstar!!

Syns på rätt sida året!!


Sjukhusbesök

Var ner till Mvc för rutinkontroll... Tog blodprov...och kollade hjärtljuden+mätte magen..

Magmått: Ökat 3 cm på 13 dagar... Liite för mycket. Så en extra mätning bokades.
Blodsocker: 9,0!!! Alldeles för högt... Ska in på en extra glukosbelastning på fredag redan..inte bra!
Hjärtljud: 180!!!!!!!! Inte bra det heller.. akut remiss till specialisten på sjukhuset..omedelbart!!
Det var ju bara att gå hem, ringa efter skjuts och informera Jimmy, som trodde det var dags att åka till förlossningen.. Han blev lite stressad ett tag..

Väl inne på sjukhuset så visade CTG-kurvan bra. 156 i genomsnitt. Helt ok tyckte läkaren.
Men nu är det godisförbud! Har kastat allt julgodis som var kvar!

Nu ska jag ställa mig och stryka lite bebiskläder som jag var och hämtade hos mamma igår. En hel del kan jag ju faktsikt använda trots att det är över 30 år gammalt. Det är ju alltid bra med ombyte ;)

Sen ska jag och Jessica handla tills nyår ikväll också. Åsa och Pinge kommer hit de med och det ska bli såå kul!

Heddå!

Det är över nu.....

.....julstressen alltså....
Jag älskar julen, tro inget annat men i år är det skönt att det är över. Äntligen lite lugn och ro och tid till att rå om sig själv lite.
I morgon blir det nog en sväng till Bergvik på mellandagsrean. Måste tyvärr köpa mig ett par byxor som passar... jag trodde jag skulle slippa undan men icke! Inte så kul att gå runt i ett par trasiga jeans eller mysbyxor heller för den delen. Kul att ha något att variera med.

Årets julklappar var underbara på alla sätt och vis. Fick många bra saker som tex en morgonrock, hårblås, parfym, fleecetröja och mössa, och smycken från min älskade gubbe. Han är bara för go!

Nu ska jag snart krypa ner i badet och sen blir det tv:n för hela slanten. Pirates of the Caribean 2 går på tv4 sen! Gött med lite ögongodis iform av Johnny Depp och Orlando Bloom...mums.......

Lycka till i natt ni som ska jobba på BK City! Rocka på!!


Hej då på en stund....

Dagen före

Ja idag startade vi tidigt. Var uppe redan vid sju (brukar sova till 10 i vanliga fall..) för att runt halv 9 ta bussen ut till Bergvik för att shoppa de sista julklapparna. Vi enades om att ta bussen, jag och Jimmy, så slipper vi det krånglet att leta parkering och bli irriterade på hur folk kör.. Tillbringade ca en timme på Bergvik för att sen dra in till stan. Lyckades hitta det vi sökte, även ett ursnyggt nagellack till mig själv på Make Up Store.

Lunch blev det på Kebab House.

For sen hem och slog in de nyinhandlade klapparna för att sen slappa lite framför tv:n.. Sov "middag" i två timmar. Under tiden var Jimmy till Kil för att tända ljus på bland annat sin mormors grav.
Det kändes skönt att få en stund för sig själv trots att jag "bara" sov.

Nu på kvällen har vi varit och käkat hos mamma och pappa och även ÄNTLIGEN träffat Johannas kille Fredrik. En mycket trevlig prick! Tyckte om han på direkten. Honom hoppas jag att hon aldrig släpper.

Spelade Bingolotto, men inte fan var det någon av oss som vann. Jävligt nära resor många gånger men icke!!
Tusse är nu på kollot och det var livat stor del av kvällen... Då kan man ju hoppas på att de är lugna i morgon.. tills vi öppnar alla klapparna och de hamnar i paradiset bland papper och snören...

Nej, nu ska jag gå och lägga mig och invänta tomten...

God natt och en riktigt god jul!



Är det någon som kommer i håg dessa gubbar?? Tyckte de var skitroliga när jag var liten...

5 dagar kvar...

...tills tomten kommer.... Och jag har varit snäll, jag lovar!

Är just nu såå sugen på julmat! Ge mig Janssons frestelse, julskinka och kalvsylta! Nu!!
Dröjer nog inte så länge för på söndag ska vi till Jimmys mamma och käka lite julmat. Vi brukar alltid vara hos henne den 23:e men i år tar vi det tidigare, dels för att slippa all stress. Nästan alla får ju lön på tisdag och det innebär nog för många av oss handling av julmat och återstående klappar den dagen.

Pratade nyss med Jenny. Hon ska gå sin första natt inne i City som AL. Hon är nervös. Det skulle jag också vara. Hoppas att det inte blir för mycket bråk bara.

Såg nyss att det kommit pengar in på mitt konto från försäkringskassan. Trodde att de skulle komma först nästa vecka . Det satt mycket bra. Dock "bara" 365 kr men det hjälper. Så i kväll ska vi unna oss en varsin pizza från Don Pepino!

Har slagit in alla julklappar idag. Hade hjälp av Tusse.... eller hjälp och hjälp...han satt mest och bet i snören och tyckte att det var roligt att lägga sig tvärs över pappret. Kanske skulle ha slagit in honom i stället... vilken syn..


Kan inte rikigt greppa att det "bara" är 8 veckor kvar tills knyttet är beräknat att ploppa ut... Kan ju säga att det börjar bli tungt nu och jobbigt att röra sig. Klumpig känner man sig också.. och saktfärdig.. Jag går väldigt mycket saktare nu än tidigare. För att inte tala på när jag går upp för trappor.. Tre trappor är döden...


Min prins!


Muffins och sockerkaka

Det har jag bakat idag, än så länge... Funderar på att göra lite matbröd i kväll OM jag orkar...

Här kommer lite bilder på bland annat Philips ettårsdag och lilla Alicia, Malin G´s lilla sötnos.


Philip har nyss ätit sin goda 1års-tårta. Eller inte ätit precis...Kladdat runt med är nog rätt ord...



Här är tårtan. Det är lite tradition att de ska äta den själv på 1års-kalaset.
Vi vet i allafall vad som komma skall och ska vara väldigt förberedda med
plastsäckar mm...



Alicia. Jag; Jenny och Angelica var på fika hos Malin. Visst är hon söt?!


Nej, nu blir det duschen. Jenny kommer hit innan vi ska till Ikea.

Hej då!

Nu är det ledigt i ca ett år framöver

Japp, idag är det första dagen på min havandeskapsledighet/mammaledighet. Det känns väldigt skönt, än så länge. Har ganska mycket planerat denna vecka och givetvis nästa då det är jul, men sen så hoppas jag på lite lugn och ro. Jimmy är också långledig under jul. Det känns också bra, för det har rullat på som fan den här hösten. Vi behöver lite ledigt tillsammans känner jag.

Idag var jag till barnmorskan för kontroll och allt så hur bra ut som helt. Knyttets hjärtljud låg på 148 slag. Låt väldigt jämnt så barnmorskan trodde att den låg och sov. (Kan ju tala om att den vaknade när jag kom till Ica sen...)

Har nyss gjort knäck för första gången själv i hela mitt 31-åriga liv. Det gick bra och de ser inte så pjåkiga ut heller. Får väl se vad de får för betyg i kväll av experten på godis/kakor...alltså Jimmy ;)

I morgon har jag bakning på schemat och besök av Jenny. Sen ska hon, Camilla och jag till Ikea... Ooooooooo...det kan bli farligt det...:)

Trill-i-kull-Kajsa....Det är jag det....det kunde ju ha gått väldigt illa!

Två gånger på två dagar...
En i går när jag och Jenny skulle vara smarta att gena genom en häck med snödriva i... Föll pladask framlänges men lyckades missa att landa på magen med några centimeter....
Och en gång idag påväg till jobbet... Halkade och lade mig raklång... Slog i svanskotan och röven.. Det gjorde väldigt ont i magen också... Kravlade mig upp ialla fall och tog mig till jobbet där jag stelnade till "sakta men säkert som ett brev på posten.) så det blir ju sällan bättre att stå där och pina sig...
Är hemma i morgon också.. Mår även illa och sen gör det ganska ont i sidan av magen..
Tänker inte flänga runt på jobbet och plåga mig när jag har så ont, trots att jag verkligen inte har många dagar kvar att jobba (om man räknar med i morgon så har jag tre dagar kvar). Tänkter på mig själv och knyttet i första hand.
Allt annat får faktiskt stå åt sidan, vare sig det är svårt att få in tider eller nåt annat....

Nu till nåt mycket roligare...

Vi hade överraskningsmiddag för Jenny i går. Lyckades göra någolunda god mat (gästerna tyckte det var gott..hoppas att de inte ljög..) och det var trevligt!
Jag fick även en present av Mackan (gulle dig!). Två "gammeldags fördomsfria negerbollar" och pepparkakskarameller i en fin inslagning! Me like godis! Tack tack tack!

Hälsade även på Malin Gustavsson och Alicia tidigare på dagen hemma hos dem. Gud så söt hon är den lilla skrutten!!
Tog kort men orkar inte lägga in dem nu. Tar det nån annan dag helt enkelt..
Nu ska jag krypa ner och vänta på resultatet på Idol-finalen!

Heddå!!

Nyvaken

Jimmy och Per-inge  ska åka till Mjölby snart och kolla på en van som Per-inge antaglien ska köpa. .Själv ska jag och Åsa göra stan idag. Istället för Gröna Lunds julmarknad så håller vi oss i Gamla Stan... Ska bli skönt att bara strosa runt i affärer  utan gubbar som suckar och tycker att det tar för lång tid....
I går åt vi pizza och den var hur god som helst.. Men allt är gott när man är hungrig.

Hade som vanligt jättesvårt att somna i går kväll och låg nog och vred mig i tre timmar... vad jag blir trött på det. Men men...

Tror ni inte att det ska regna idag?! Varenda gång jag är här så nog är det oftast dåligt väder. Skit...........

Over and out

Hmmm....stämmer detta??

Hittade detta på Föräldraliv....... Lite kul är det........


Du vet att du är mamma när:


 Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck. 

 Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00. 

 Du hittar durkslaget i toalettstolen 

 Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 62.

Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.

Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.

Du vaggar och vyssar med kroppen trots att det är
nån annan som just då håller bebisen.

 Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.

 Du har bara tid att raka det ena benet. 

 Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

 Du gömmer dig i badrummet för att få va ifred!

Ja se det snöar!

Det började med regn i går morse men slutade i snö. Hoppas att det får ligga kvar ett tag, men det verkar inte lovande. Är ju inte några minusgrader ute...

Jag var till sjukgymnasten i går och det var skönt. Har nu fått konstaterat att jag har väldig svag rygg och mina muskler måste stärkas! Simma, gå med stavar och andra bra ryggrörelser är bra för mig. I januari börjar jag med vattengympa på sjukhuset tillsammans med massa andra gravida tjejer/kvinnor. Spännande... Men hjälper det så är det bra!

Nu är det bara 13 dagar kvar tills jag går hem... Ska bli skönt att varva ner från jobbet men även ladda upp för vad komma skall!
Nu ska jag leta upp mina snökängor och sen traska iväg till jobbet. Det är mycket snö på vägen och jag vill inte cykla omkull....

På lördag ska vi gå på julmarknaden på Gröna Lund. Det ska bli såå mysigt! Och ett stop på Sten Sture gör Stockholmsvisiten komplett!!


Hej då!