En Emil är född

Tyvärr inte min då... Men Ida ringde för 20 minuter sen och det hade blivit en Emil nu under natten. Vägde ca 3700 gr och var 52 lång. En ganska stor krabat! Bara att gratulera till underverket. Mycket skönt för henne att allt är "över" nu.
Själv längtar jag snart ihjäl mig efter min egen lilla vilda krabat.

För min egen del har det varit en hemsk natt, med massa ryggont och förvärkar. BLÄ! Har fortfarande ont i ryggen och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Får väl ta en dusch och se om det hjälper. Vill ju inte käka panodil hela dagarna heller, men får nog ta en "dos" nu på morgonen.

Nu ska jag tjöta lite med Jenny på msn och sen käka frulle!
Hej då!

Redan torsdag

Nu går veckorna fort vill jag lova. Tyckte inte det var så länge sen det var helg. Är hos mamma och pappa just för tillfället och ska snart dricka kaffe. Sen blir det hemfärd. Orkar inte se hockeyn sen.

Var ner på kontroll på MVC i går och den lilla vilda personen i min mage har behagat sig att sjunka ner och ligger nu i ruckbart läge. Alla prover såg ok ut, även sockret.
Har ordentliga förvärkar nu men de går över när jag lägger mig och vilar eller tar en dusch, så än så länge ingen bebis...

.so long

Måndag

Ny vecka, nya tag!

Just nu snöar det ute och jag är såå trött på snön nu! Längtar grymt mycket efter våren och sommaren.

Snart ska jag åka ut till Bergvik och strosa lite och invänta att syrran ska sluta jobba. Det blir nog en tripp till mamma och pappa sen.

För övrigt står storhandling på agendan... trist men nödvändigt!

Sover just nu väldigt dåligt på nätterna. Kan inte hitta den perfekta sovställningen utan att magen eller katten är ivägen...
Bara 20 dagar kvar nu....förhoppningsvis... Vill verkligen inte "gå över" tiden. Inte för att man gör det förrens man har "gått över" två veckor men ändå..

Nu ska jag hänga tvätt och mata Tusse.

Hejdå!

Barnvagnen!

I dag ska vi hämta den!!!

TJOHOO!!!!!!!!

Lön= shoppingrunda och lunch med Jenny

Idag var det shopping på agendan. Lite av en tradition att göra stan med Jenny på lönedagen.
Hade en del på listan som behövs inför knyttets ankomst, så det blev besök på Kappahl, Lindex och Apoteket. Glömde dock IGEN att gå och hämta ut mina resterande linser som kom förra veckan.. men man kan ju inte ha allt i huvudet heller..
Fick i allfall tag på detta:
Tvådelad pyjamas
2 st mjukisbyxor
1 långärmad svart/vit randig body
1 tunn mössa
1 brun/vit randig pyjamas med fötter
1 par vita tights med fötter
...och en massa grejor på apoteket...

Så nu har vi nästan allt vi behöver i början, förutom en tjockare mössa. Får se om vi kan ta en sväng till Bergvik i morgon och kolla lite.

Ska även hämta barnvagnen i morgon. Det ska bli såå spännande!!

Kan ju tillägga att jag är HELT slut nu... Var på stan från klockan 11.20 tills klockan var 16 ungefär...  Idag får Jimmy fixa käk och det innebär tyvärr inte att han kommer att laga maten... Men det är ju aldrig fel med pizza :)

Skönt att det har slutat snöa nu... Det vräkte verkligen ner när jag gick till bussen i förmiddags..

Nej nu ska jag ägna mig åt min kaffekopp!


Vet ni vad det var?!

Ett par Ior-tofflor!! De är såå söta! Ska ta kort på dem och lägga in en bild senare, men inte nu... Ska lägga mig framför tv:n och se på en film. Det är ungefär vad jag orkar med just nu.

Puss och kram


Torsdag

Har fått ett stort paket/brev från Åsa idag. Ska hämta det på Ica snart. Undrar vad det är????? Grymt nyfiken!! Kilar iväg på en gång......och återkommer vad det var i det......

Later!

Tupperware och surr med Jenny

Onsdag i dag då... blev väckt av telefonen. Det var syrran. Ganska skönt att komma upp i normal tid och inte ligga och såsa fram tills 11-snåret.

Har grejat lite här hemma, med disk och tvätt och lite allt möjligt. Laddat in väldigt mycket musik på ipoden att ha på förlossningen/ bbavdelningen om det blir "tråkigt". Bra att ha i fall att... Om jag inte gör det vet jag att jag kommer att sakna musiken och kommer vara sur över det. Bäst att eleminera sådana situationer.

Det känns verkligen att det är nåt på G. Ont i ryggen, ryggslutet, bäckenet och ett jävla tryck neråt från bebisen. Det här blir nog en fotbollsspelare. Bättre än Zlatan på alla plan!

Ska träffa Jenny sen för en fika och lite surr runt tre och sen ikväll blir det Tupperware-party hos Ingrid. Det var längesen jag var på nåt sånt. Ska se om man kan införskaffa någon ny matlåda och kanske nåt annat "matnyttigt".

Nu ska jag fixa lite lunch och sen in i duschen.

Bye

27 dagar kvar

tills den 15 februari... Åhh vad jag längtar.......


Var och kollade hus i går. Fy fan vad äckligt det luktade där inne. Fukt och mögel redan i hallen...
Så jag sa till mäklaren att han kunde stryka oss från listan direkt då det är ett mögelhus.. "OK" sa han.. tyckte han såg lite fundersam ut men har folk ingen näsa eller?

Jaja... Ska snart åka in till stan, hämta linser och sen till sjukhuset för lite studiebesök på förlossningen.. Eller besök och besök. Vi får se bildband hur det ser ut.

Häddå

Jaha...

Då var det fredag igen då. Har just nu vääldigt tråkigt, men orkar liksom inte riktigt hitta på nåt att göra. Känner mig ganska trött men i natt har det inte varit sömnbrist precis. Jag och Tusse tog sovmorgon ända till 10 idag :)

Funderar ändå på att åka in till stan en sväng. Mina resterande linser har kommit och vore skönt att ha hämat upp dem så jag har alla par hemma.

Det är nu en månad kvar tills knyttet är beräknat att komma ut. Hoppas att den kan vänta tills februari i alla fall.
Barnvagnen kommer nästa vecka och vi fick ett superpris på den. från början skulle den ha kostat totalt 7000 kr men vi fick den för 5800. Det är bra med kontakter ibland..

Angående mitt blodsockervärde.. det är såå jävla skumt det här...
Klockan 8 hade jag 8,5 nere på Lab
Kl 13 hade jag 5,9 hemma hos pappa
Kl 15.30 hade jag 5,4 hemma hos pappa.

Och jag åt  följande tider: Frukost 7.00
Mellanmål 11.00
Lunch 13.30
Kaffe och frukt 15.30
Kvällsmat 19.00

Barnmorskan ringde mig under dagen och sa att det var onödigt med en tredje glukosbelastning, men hon hade pratat med Kvinnokliniken och de ville kolla upp det ialla fall. Kanske får ett sånt där tillväxtultraljud, vad vet jag.
Så nu försöker jag verkligen att äta saker med väldigt lite socker i. Tyvärr så verkar det vara socker i ta mej fan allt... Till och med smörgåsskinka har de lyckats peta in socker... Men får dra ner där jag kan. Tex dricka vatten till maten istället för mjölk (som kan vara en STOR bov..) och äta filmjölk istället för yoghurt..

Hörde att jobbet hade fått OER nu. City fick 89% och blev Clean and safe, Våxnäs 77% med en kritisk och Grums 81%.
Så city vann en personalfest värd 10 000 kr. Fan vad kul för dem!!

Nej nu ska jag fixa nåt att äta!

Hej så länge!


NU ÄR JAG SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ ALLA BLODPROV!!!!

Har nyss varit ner till MVC på vanlig kontroll. Allt såg jättebra ut förutom det där jävla blodsockret!  8,5 låg det på! Kan inte fatta, jag har ju verkligen skött mig... Tror att jag ska sluta äta... Men nej, det funkar ju inte det heller (hur skulle man då må på en skala 1-10 om 10 är bäst....-20 kanske...)

Väntar på samtal från min barnmorska som ska ringa till Specialistmottagningen på sjukhuset och rådfråga. Eventuellt en tredje glukosbelastning.. Men det kommer att visa samma värden som de övriga, det är jag helt hundra på.

Ja, ja.. får väl se vad som händer...

Träffade en gammal klasskompis i väntrummet också. Kul att träffa gamla polare som man inte har sett på lääänge.
Vi pratade på att träffas, den gamla tjejligan från grundskolan, och det lät trevligt tycker jag!  Vi hängde verkligen ihop i 9 år, tills vi började på gymnasiet. Saknar dem faktiskt.

Nä nu ska jag göra nåt vettigt! Är ganska sugen på att åka och simma...Det vore ju nåt...

Over and out!


Måndag och 34 dagar kvar..

Då var det måndag igen då... Ute är det skitväder, ca 6 plusgrader, ingen snö och blåser som fan. Är inte riktigt på topp idag känner jag men det blir nog bättre snart när jag får träffa Jenny. Ska möta upp henne på stan sen. Hoppas att det blir lunch på stan för jag är ganska hungrig. Borde nog ta nåt att äta innan jag går till bussen om ca en halvtimme.

Knyttet börjar få det ganska så trångt där den bor just nu, och det känns med råge. Lite skum känsla när jag helt plötsligt får en fot eller ett knä  på magsäcken (mår ganska illa då) eller en axel på urinblåsan (kan tala om att den känslan inte är så skön...). Men snart så tittar den ut. Förhoppningsvis inte innan januari är slut, utan i februari. (Barnvagnen ska vi hämta i slutet av Januari och vore kul om knyttet kunde vänta tills dess...)

Mot kylskåpet!

Hej så länge!


Dagens skörd

Bakade både karemummaskorpor ala viktväktarna (som blev hur goda som helst! Man är ju tvungen att provsmaka ju..)
och kanelbullar. Ska bara sätta lås på frysen nu och gömma nyckeln... Min karl är nämnligen det största godis och kakmonster som finns tror jag...


Kakmonstret på Fårö sommaren 2008

Fredag

Fasen vad dagarna går fort nu...

I går gjorde jag verkligen inte ett dugg... Blev hämtad vid 17-tiden av mamma och pappa. Det var ju hockey igår ju...
FBK mot Skellefteå... Kul match för FBK vann med 5-1..

Idag har jag planerat att baka lite men även städa. Tusse fäller nåt så in i bomben nu och det ligger vita tussar överallt..

Ska väl ta och såsa mig in i duschen nu så det blir nåt gjort här hemma!

Hur är det möjligt?

Att längta så mycket att det gör ont (i flera bemärkelser) efter någon som man aldrig har träffat? Nu syftar jag förstås på lillknyttet! 

I natt har jag fått sova någolunda bra. Har bara varit uppe tre gånger. Somnade vid 23-tiden, upp vit halv ett, fyra och sex. 

Ska snart åka ner till MVC och hoppas verkligen att provsvaren från glukosbelastningen var ok. Sen hoppas jag även att magen inte har växt för mycket heller.

Det var väl allt för nu...

Heddå 

Helgdag...IGEN...

Nu börjar det bli jävligt långtråkigt med alla helgdagar som gubben är ledig... Missuppfatta mig inte nu, men jag är såå trött på att han honom hängas här hemma.

Sover såå dåligt på nätterna nu. Senast i natt var jag uppe och vankade runt som en jävla anka. Tror att jag har börjat fått förvärkar. Det gör liksom lite annorlunda ont  ner mot ryggslutet, och magen är jättespänd. Men det är ju som sagt bara 5 veckor och 5 dagar kvar nu..

Ska till MVC i morgon för extra kontroll. Hoppas att allt ser bättre ut den här gången. Har verkligen ansträngt mig att inte äta socker.

Nu ska jag nog lägga mig lite och vila. Är hur trött som helst.

I morgon är det tjejlunch också! Ska bli trevligt!

Hej så länge!

Årets första dag

Solen skiner från en blå himmel och jag har inte varit utanför dörren idag.. Får se om det händer...
Hade tänkt att se på Ivenho vid tre och sen laga mat.
Ska ta en sväng ut till mamma och pappa i em/kväll så att jag kan kolla mitt blodsocker. Ska på en extra glukosbelastning i morgon och får inte äta efter kl 22 i kväll. Inte ens dricka...

Kvällen i går var mycket lugn med god mat och trevligt sällskap.

Vi åt trerätters bestående av:

Förtilltugg
Ostbomb med kex

Förrätt
Sparris med lufttorkad skinka i ugn med parmesan över
 
Huvudrätt
Potatiskaka, oxfilé, grönpepparsås ala Christian, rostade rotfrukter

Efterrätt
Hemmagjord glassbomb med chokladglass och mangosorbé. 

Sen blev det singstar i nån timme innan det var dags att gå ut och skåla in det nya året.

Vid tolv dracks det Bubliz Jordgubb ala alkoholfritt för alla. Barnen var vakna ända till tolv men det var med nöd och näppe att de höll ögonen öppna. De var imponerade över alla fyrverkerier och beundrade dem med stora ögon. Kanske just därför kunde de hålla sig vakna.

Vi åkte hem lite efter ett och Jimmy åkte för att köra hem mamma, pappa, Ingalill och Bengt.
Han kom väl hem närmare halv tre. När vi väl gått och lagt oss så började några skjuta raketer utanför på baksidan. Jimmy gick upp för att se vad Tusse höll hus... Han satt i vardagsrumsfönstret och tittade mycket nyfiket på fyrverkeriet.
Han är i alla fall inte rädd för det, om det inte smäller i samma rum som han vill säga...Men vilket djur blir inte rädd för det då?

Här kommer lite bilder från i går.




Christian tog på sig         Jessica trotsade sin rädsla
finskorna..                         med hjälp av hörselkåpor..


Trött Tuva innan tolv..